miercuri, 1 iunie 2016

Cum reparati televizorul singuri

Deseori intampinam probleme cu televizorul si inainte sa fim noi atenti la posibilele defectiuni pe care le prezinta, chemam un specialist. Este bine sa fiti atenti la semnalele pe care le prezinta televizorul deoarece in unele cazuri puteti sa remediati problema singuri.
Spre exemplu, daca televizorul vostru refuza sa porneasca, verificati daca este alimentat  cu curent. Probabil priza sau cablul sa fie defecte. 
Daca televizorul nu porneste in continuare, scoateti cablul din priza si asteptati un minut dupa care bagati-l iarasi in priza. Vedeti daca ledul rosu de Stand By s-a aprins. Daca este aprins, inseamna ca s-a remediat problema, daca nu, este bine sa chemati un specialist.
Daca nu aveti imagine atunci cand aprindeti televizorul, probabil sa existe probleme la conectarea sursei de semnal , adica la antena, la cablu tv, la decodor sau la cablu. 
Pot aparea probleme la sursa de semnal si atunci cand providerul schimba frecventa pe care pot fi aprinse anumite programe tv. Trebuie sa memorati iarsi toate posturile la noile frecvente. 
Daca televizorul scoate sunete ciudate la pornire nu trebuie sa va alarmati. Este posibil sa fie de vina temperatura televizorului sau umiditatea mediului. Este posibil de asemenea sa se produca descarcari electrice care ii pot afecta buna functionare si care poate genera defectiuni grave.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu