miercuri, 26 octombrie 2016

Cum sa iti repari singur frigiderul

Frigiderul este poate printre cele mai folositoare electrocasnice din bucatarie. Unde ne pastram mancarea? Unde iti mai racesti bautura? Ei bine...nu ai unde altundeva decat in frigider. Ce se intampla insa cand incepe sa nu mai functioneze si nu te afli in momentul in care dispui de prea multe resurse financiare pentru a-ti achizitiona unul nou? Pai...incerci sa il repari singur acasa. Stii cum? Iti spunem noi cam ce trebuie sa faci cand apar unele defectiuni. Daca stii ce trebuie sa faci, iti poti repara singur, acasa, frigiderul pe loc. 
Daca frigiderul nu functioneaza deloc si lumina din interior nu se aprinde, tot ce trebuie sa faci este sa scoti frigiderul din priza si sa verifici priza cu un voltmetru pentru a vedea daca exista curent electric in ea. De asemenea verifica firul si stecherul pentru a sesiza daca exista vreo ruptura iar curentul nu mai poate trece mai departe din cauza aceasta. 
In caz ca frigiderul functioneaza dar nu raceste, exista posibilitatea ca bobina condensatorului sa fie infundata. Trebuie sa indepartezi panoul care acopera baza frigiderulului si sa dai cu aspiratorul sub el. Este bine sa ajungi cu aspiratorul cat poti de aproape de bobine. 
Daca ventilatorul condensatorului este blocat, desfa panoul de protectie si indeparteaza orice blocheaza ventilatorul. Sigur sunt ramasite de praf pe care trebuie sa le indepartezi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu