marți, 10 mai 2016

Ce faci cand se strica masina de spalat?

Masina de spalat este indispensabila in orice casa. Nu de putine ori apare cate o defectiune si nu stim ce sa facem cu ea. O schimbam sau ne punem pe treaba poate poate reusim sa mai salvam ceva?
Pentru ca masina voastra sa nu se strice asa de repede sau pentru a functiona cat mai mult timp, trebuie sa o folositi corect. Este bine sa umpleti cuva cu rufe cu mai mult de trei sferturi, astfel masina este mai stabila la soarcere. De preferat este sa puneti intr 50 si 80 ml de deetergent praf in compartimentul pentru detergent. Este bine sa curatam periodic acest compartiment pentru a evita intarirea detergentului care nu se dizolva. Pauza intre spalari este esentiala pentru ca astfel se racesc componontele si nu veti risca sa vi se strice masina la jumatatea celei de-a doua spalari.
Acum ca am rezolvat cum trebuie utilizata in mod corect masina de spalat, haideti sa vedem si ce putem face atunci cand apare o defectiune.
Daca masina de spalat se opreste in timpul programului trebuie sa verificati daca mai este alimentata de curent, sa va asigurati ca apa nu este oprita si este bine sa verificati daca este multa spuma sau daca incalzeste apa. In cazul in care niciuna din aceste semne nu sunt prezente, este bine sa apelati la specialisti.
Daca masina de spalat nu evacueaza apa, cel mai probabil este ca pompa de evacuare sa fie inundata. Daca intampinati aceasta problema, trebuie sa verificati filtrul de scame si sa il curatati foarte bine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu