joi, 24 noiembrie 2016

Ce functii trebuie sa aiba un aragaz bun

Fara aragaz inseamna ca nu esti o bucatareasa adevarata. De aceea, atunci cand iti achizitionezi unul, trebuie sa te uiti sa aiba cat mai multe functii. Desi pe parcursul timpului, aragazul s-a demodat, totusi putem spune ca el inca pastreaza unele avantaje. Cu timpul au aparut electrocasnice noi de gatit cum ar fi plita cu inductie sau cuptorul electric. 
Unele dintre avantajele unui aragaz normal de bucatarie este curatarea si instalarea usoara. Celelalte inventii mai moderne sunt mult mai greu de instalat si mult mai greu chiar si de curatat. Un alt beneficiu adus de un aragaz normal este acela ca foloseste gaz natural si poate functiona chiar si in timpul unei pene de curent. 
Dimensiunile unui aragaz variaza in functie de model. Daca folosesti foarte mult aragazul sau daca ai o familie numeroasa iti poti lua un aragaz mai mare pentru a gati mai repede. Totusi trebuie sa fii atenta si la spatiul in care vrei sa il amplasezi. Degeaba iti vei lua un aragaz mare daca nu ai unde sa il amplasezi. 
Exista unele modele cu capac din stcla, cu capac metalic, cu butoane stilizate, cu un aspect retro sau colorate in diverse culori. 
Un aragaz normal dispune de 4 arzatoare, insa sunt pe piata si modele cu 5 sau 6 arzatoare. De regula, orice aragaz are un arzator mare pentru gatire rapida si unul mic pentru oale de dimensiuni mici. 
Functiile nu sunt foarte multe. Toate aragazurile au functia de iluminare, iar cea de timer si de aprindere o poti gasi doar la unele dintre acestea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu