marți, 22 iulie 2014

Avantajele incalzirii in pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este o solutie adoptata de multi romani in ultimii ani, iar numarul lor creste de la an la an. Acest lucru se datoreaza in principal avantajelor pe care acest sistem de incalzire in pardoseala le are fata de alte solutii clasice de incalzit, cum ar fi: incalzirea pe gaz sau folosirea radiatoarelor.

In materialul de fata am incercat sa sintetizam cateva avantaje importante pentru care ar trebui sa alegeti incalzirea in pardoseala in detrimentul incalzirii clasice.

- Din punct de vedere estetic incalzirea prin pardoseala are o bila alba. Este cel mai discret mod de a-ti incalzi locuinta, fara fire, aparatura voluminoasa sau alte obiecte inestetice. In plus, acest tip de incalzire te ajuta sa eficientizezi spatiul si sa faci loc in casa ta unor obiecte de mobilier cu adevarat importante.
- Eficienta este un avantaj pe care il cautam in orice facem. Prin urmare, este bine sa stiti ca daca optati pentru incalzire in pardoseala, costurile la facturi scad. In prezent, costurile pentru incalzirea in pardoseala sunt cu 20% mai ieftine decat incalzirea clasica, pe gaz, si continua sa scada o data cu cresterea pretului gazului.
- Diversitatea solutiilor. Fie ca vorbim de marmura, piatra naturala, gresie, parchet laminat, dusumea, linoleum, mocheta, decoratiuni din polistiren  etc, sistemul de incalzire in pardoseala poate fi proiectat pe oric tip de planseu.
- Caldura emanata este uniform repartizata, pe intreaga suprafata a pardoselii, generand un confort termic constant.
- Din punct de vedere al sanatatii, acest sistem este cel mai indicat pentru prevenirea unor afectiuni, deoarece caldura se degaja de jos in sus, incalzind mai intai picioarele. Acestea sunt cele mai sensibile din punct de vedere termic.
- Durata de viata a sistemului de incalzire prin pardoseala poate fi egal cu cel al constructiei. Specialistii nostri va recomanda sa nu faceti rabat de la calitate atunci cand alegeti conducta ce urmeaza a fi montata in sapa.

In cazul renovarilor se ofera 3 solutii: covorase incalzitoare pentru gresie, covorase sublaminate si folii termice. Toate se instaleaza rapid si au reactie imediata.
Un comentariu:

  1. Incalzirea in pardoseala reprezinta viitorul,sursele de caldura nu vor mai fi la vedere.

    RăspundețiȘtergere